Jak ušetřit na jídle?

Veškeré jídlo si připravujte doma

Ať už si jídlo objednáváte z dovozu nebo chodíte na obědy či večeře do restaurace, i v případě meníček vás domácí příprava vyjde daleko levněji. Ta se může zdát z časového hlediska velmi náročná ale v případě, že si místo jedné porce uvaříte dvě nebo i víc, už ta investice není taková. Takto připravené porce jídla si pak můžete vzít do práce nebo jednoduše dát do ledničky a ohřát později.

Zaměřte se na jídla, která nestojí moc a ta střídejte

Existuje mnoho jídel, která nestojí mnoho a jsou výživná i chutná, člověk musí být pouze trochu kreativní. Tato jídla pak můžete střídat a ušetřit tak tisíce korun měsíčně. Mezi ně patří například luštěniny, rýže, těstoviny, které můžete vždy připravit i s levnými druhy zeleniny, které koupíte v akci. Můžete k nim zakomponovat také pečivo, ke kterému si dáte sýr, uzeniny, salát nebo zkrátka to, co zrovna koupíte v akci. Stejně tak můžete nakoupit levně maso, které s rýží nebo bramborami vyjde také velmi levně.

Nakupujte zboží primárně ve slevě

Výše zmíněná jídla vždy můžete volit na základě toho, co je zrovna ve slevě, a těchto potravin si nakoupit vždy víc dopředu. Ušetříte tak opravdu mnoho peněz. Pro maximální efektivitu nakupování ve slevě rozhodně zvažte navštívení více supermarketů než pouze jednoho protože slevy mezi jednotlivými řetězci na jednotlivé zboží jsou často odlišné. Ideální je sledovat slevové letáky, a váš nákup pro následující týden si tak můžete velmi jednoduše naplánovat. Tyto letáky jsou dostupné také online.

Intermittent fasting a OMAD

Tyto dva stravovací přístupy jsou dnes stále více propagovány především díky jejich zdravotním a hubnoucím benefitům, nicméně vám také ušetří mnoho peněz. Intermittent fasting znamená dvě jídla denně v krátkém časovém okně a OMAD znamená jedno jídlo denně. Obě tyto „diety“ jsou velmi zdravé a šetří čas i peníze. Člověku trochu trvá, než si na ně zvykne, nicméně po tomto přechodném období si je člověk zamiluje a pokud potřebujete ušetřit na jídle, tak je rozhodně zvažte. Výhodou je také, že vaše porce mohou být o to větší a plně vás zasytí.

Sdílet

V kategorii

Přečtěte si také

Zaplo.cz

Zaplo.cz je velmi známé z TV reklam a umožňuje krátkodobé půjčky dokonce bez úroků.

Výhody

✓ Bezúročná půjčka do 30 dní

✓ Ideální před výplatou, pokud splatíte v bezúročné lhůtě

První půjčka do 16 000 Kč zdarma

mBank

Věříme, že banka by měla být jednoduchá, abyste měli čas na to, co je pro vás v životě důležité.

Výhody

✓ Úrok 4,9 - 9,9 % p.a.

✓ Již do 8 minut na vašem účtě

✓ Půjčky od 10 000 Kč do 1 000 000 Kč

✓ Soutěž o iPhone

✓ Splácíte 12 - 96 měsíců

Equa bank

Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví

Výhody

✓ Jednoduché bankovnictví

✓ Za běžné služby nic neplatíte

✓ Výběry zdarma

Twisto

Nejlepší je nežít od výplaty k výplatě a mít rezervu. Ale když už vám peníze před výplatou dojdou

Výhody

✓ Dobrý kurz v zahraničí

✓ Odložené platby

✓ Cashback

✓ Bez úroku, když zaplatíte včas